2018. június 13., szerda

Ashley Tisdale a HSM sztárja és remek szinkronszínész 3 éves kora óta

Ashley Michelle Tisdale West Dealben, New Jersey-ben született 1985. július 2-án. Szülei Lisa Morris háztartásbeli és van egy ruházati üzlete is, Mike Tisdale építőipari cég vezetője és a Brit-szigetekről származik. Édesanyja askenázi zsidó származású, míg édesapja keresztény így gyerekkorában mindkét vallást megismerhette, ám mégis zsidónak vallja inkább magát. Nővére Jennifer Tisdale aki szintén szinésznőként és énekesnőként tevékenykedett egészen 2010-ig.

3 évesen találkozott Bill Perlmannel egy New Jersey-ben található bevásárlóközpontban, aki azóta is a menedzsere. Ekkor számos reklámfilm meghallgatására juttatta be. Gyermekként több mint 100 nemzetközi TV-s reklámban volt látható.

Az 1990-es évek végén a színdarabok világát ott hagyta, és karrierjét egy magasabb szintre emelte. Ekkor kapott szerepet olyan sorozatokban, mint a Smart Guy és a Hetedik mennyország. Kipróbálhatta, milyen a stúdióban dolgozni is, hiszen a hangját kölcsönözte egy kutyusnak a Minden kutya a mennybe jut 3 rajzfilmben, valamint az Egy bogár élete animációban is hallható.

 A Szerelmes Hangjegyek / High School Musical készítői először nem vették figyelembe a "jó kislány imidzse" miatt a Zack és Cody sorozatban, az aranyos pultos lány után gonoszabb szerepet szántak volna neki, ugyanis eredetileg Gabriella Montez szerepére jelentkezett. Ezért a népszerű, nárcisztikus, gimnazista lányként, Sharpay Evans-ként látható a 2006-ban megjelent Disney filmben, melynek későbbi folytatásaiban és előzményfilmjében is szerepel. Később közepesen sikeres hollywood-i filmekben tűnt fel, mint például a Horrorra akadva 5. része.Ez mellett tovább folytatta remek szikronszínészi karrierjét, valamint lemezeket adott ki és a divatiparban is próbálkozik saját kollekciókkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése