2018. április 16., hétfő

Nina Dobrev, vagyis Elena a Vámpírnaplókból

Nina Constantinova Dobreva 1989. Január 9-én született Sofiában, Bulgáriában. Kanadában nõtt fel. 2 éves volt, amikor Torontóba költözött a szüleivel. Édesanyja mûvész, édesapja pedig számítógépes szakember. Van egy bátyja. Már kicsi korában jelentkezett nála, hogy tehetséges. Táncolt, gimnasztikázott, énekelt, színészkedett, és imádta a színházat. Beiratkozott a Dean Armstrong Színészképzõ iskolába, és itt több tehetségkutató felfigyelt rá.

 Elõször modellkedett, majd reklámfilmekben, végül filmekben szerepelt. Sokszor sikerült elnyernie a rendezõk és producerek tetszését. Szerepelt a Fugitive Pieces, az Away from Her, és a Never Cry Werewolf címû filmekben. 2006-ban kapta meg Mia Jones szerepét a Degrassi: The Next Generation címû sorozatban. Az MTV American Mall címû filmjének õ volt a fõszereplõje. 2009-ben kapta meg a CW sorozatának, a Vampire Diariesnak a fõszerepét. Elena Gilbert karakterével pedig elindult a siker felé vezetõ úton.

 2017-ben Vin Diesel mellett főszerepet játszott az xXx folytatásában és az Egyenesen át című filmben. Feltűnt még a Crash Pad című filmben és A munka hősei című sorozat egyik epizódjában. Ugyan ebben az évben még visszatért a The Vampire Diaries sorozat utolsó epizódjára, hogy méltón le tudják zárnia nagysikerű szériát. A következő évekre több filmre is leszerződött, de ezek megjelenése még bizonytalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése