2018. május 28., hétfő

Phoebe Tonkin útja a The Originals főszerepéig

Phoebe Jane Elizabeth Tonkin néven látta meg a napvilágot 1989. július 12-én Sydneyben, Ausztráliában. Szülei Jannyfer és Nicholas Tonkin, valamint van egy húga, Abby. Négy éves korában kezdett el táncolni négy műfajt, a klasszikus balettet, a hip hop-ot, a kortárs táncot és a dzsiggelő táncot. 12 éves korában kezdett el kurzusokra járni az Australian Theatre for Young People-ben a Wharf Színházban. Olyan előadásokban játszott, mint Shakespeare, Szentivánéji álom, Antigone, White Crane és a Velencei Ikrek, a Vauxhall Motors, nem utolsó sorban pedig a Chic Management reklámfilmjeiben is szerepelt. A Queenwood Leányiskolában diplomázott le.

 2005. decemberében megkapta Cleo Sertori szerepét a H2O: Egy vízcsepp elég című sorozatban, amely három fiatal lány életét követi nyomon, akik sellővé változnak. A sorozat 2006. július 7-én debütált, és egy csapásra meghozta számára az ismertséget.

 2011. januárjában Los Angelesbe költözött, hogy beindítsa nemzetközi karrierjét. Márciusban megkapta Faye Chamberlain szerepét a The CW természetfeletti dráma sorozatában, a The Secret Circle-ben. 2012-ben debütált a Csalétek című filmben, amely egy csoport idegent követ, akik egy áruházban ragadtak egy szökőár után. Ebben Jaimie szerepében láthatjuk. Ezt követően a nagysikerű Vámpírnaplók című sorozatban kapta meg Hayley Marshall szerepét, aki visszatérő karaktere lett a sorozatnak.

 2013. januárjában bejelentették, hogy a Vámpírnaplóknak készül egy testvérsorozata, a The Originals. Az ősi vámpírok történetét követő sorozat október 3-án debütált a csatornán, Hayley-t pedig főszerepben láthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése