2018. április 27., péntek

Bella Thorne diszlexiával küzdött

Annabella Avery Thorne 1997. október 8-án született Pembroke Pinesben Florida államban Tamara
Thorne és Delancey Reinaldo Thorne gyermekeként. Három idősebb testvére van, Kaili, Danielle és Remy. Testvérei szintén színészek. Édesapja 2007-ben elhunyt egy közlekedési balesetben. Apja kubai, míg édesanyja olasz származású illetve egy kis ír, angol, walesi és német vér is csörgedezik az ereiben. Nehéz körülmények között nevelkedett, ezért gyermekszínészként dolgozott, hogy támogathassa édesanyját. A spanyol nyelvet beszélte először.

 Első osztályos korában diagnosztizáltak nála diszlexiát. Az amerikai Cheerlader magazinnak 2010-ben elárulta, hogy úgy sikerült legyőznie félelmét a diszlexiája miatt, hogy mindent elolvasott amit csak tudott, beleértve a müzlis dobozt is például.

 Első filmes szerepét 2003-ban kapta a Túl közeli rokon című filmben, amelyben egy pályaszéli szurkolót játszott. Ezt követően több filmben és televíziós sorozatban is megjelent, többnyire vendégszereplőként. 2007-ben csatlakozott a nagysikerű Édes, drága titkaink című sorozathoz, amelyben öt epizód erejéig Margaux Darlingként láthattuk. Ez volt élete első nagyobb szerepe. 2010-ben feltűnt az HBO Hármastársak című sorozatának negyedik évadában. Néhány epizód erejéig láthattuk a nagysikerű Varázslók a Waverly helyből című sorozatban, mint Max Russo barátnője, Nancy Lukey.

A nagy áttörést a Disney Channel Indul a risza! című sorozata hozta meg számára, ahol megkapta az egyik főszerepet. Zendaya oldalán alakította CeCe Jones-t. 2017-ben újabb sorozatban kapott főszerepet, ugyanis megkapta Paige Townsen szerepét Marlene King új sorozatában, a Famous in Love-ban. Ebben az évben szerepelt még "Az" című horrorban, mint Belle. Amityville: Az ébredés 2018-ban több filmben is látható lesz, többek között a Midnight Sun című filmben illetve a Break My Heart 1000 Times thrillerben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése